Image
Mazda CX-60

Volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid vanaf 3 september bij Freeroad in de showroom

  • In Nederland beschikbaar vanaf € 53.690,- inclusief kosten rijklaarmaken
  • Mazda’s eerste Plug-in Hybrid voor de Europese markt
  • 2.5l Plug-in Hybrid met 241 kW/327 pk

 

Almere, 1 september 2022. De volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-In Hybrid staat vanaf 3 september in de showroom van Freeroad. De  Mazda CX-60 introduceert de eerste Plug-in Hybride technologie van het merk in het Europese SUV-segment. De Mazda CX-60 is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, voor een vanafprijs van € 53.690,- inclusief kosten rijklaar maken.

“Bij Freeroad zijn we trots op het nieuwste topmodel. Van een uitmuntend exterieur- en interieurdesign tot het meest verfijnde Japanse vakmanschap, de nieuwste innovaties op het gebied van mensgerichte technologieën en een aandrijflijn van topniveau. De CX-60 is nu al een groot succes als je kijkt naar de preorders de afgelopen  maanden  en  we  verwachten veel  van  de  showroomintroductie”, vertelt Tim Brandt, directeur-eigenaar van Freeroad.

Ontworpen voor wie hoge eisen stelt

Een combinatie van unieke Japanse schoonheid en een elegant, maar krachtig ontwerp: de Mazda CX‑60 is ontworpen voor wie hoge eisen stelt. Deze Plug-In Hybrid heeft een aandrijflijn die een Skyactiv-G 2.5, viercilinder benzine met directe injectie combineert met een grote, 100kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe 8‑traps automatische transmissie en een 17,8kWh li-ion batterij met extra grote capaciteit zodat tot een afstand van 63km volledig elektrisch kan worden gereden.

Oscar van Veen, ook directeur-eigenaar van Freeroad: “De Mazda CX-60 levert zeer indrukwekkende prestaties en dat zorgt voor ultiem rijplezier. Naast een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,8 seconden, uitstekende milieukwalificaties[1] en het comfort van het interieur, levert de Mazda CX-60 een totaal systeemvermogen van 241 kW/327 pk en een riant koppel van 500Nm, waarmee het tevens een uitstekende trekauto is.”

Uitrusting & prijzen

De Mazda CX-60 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Prime-Line, Exclusive-Line en de twee uitgesproken design-uitvoeringen; Homura en Takumi. Alle uitvoeringen beschikken over Climate Control in twee zones, een centraal TFT-kleurentouchscreen van 12,3 inch, DAB-radio, Bluetooth, draadloze Apple CarPlay en Android AutoTM[2] , een navigatiesysteem en Cruise Control. De Exclusive‑Line, Takumi en Homura kunnen verder worden uitgerust met diverse optiepakketten: Driver Assistance, Convenience & Sound, Panoramic. De Exclusive‑Line is tevens optioneel uit te rusten met het Comfort Pack. De Homura en Takumi zijn hier standaard mee uitgerust. 

De Prime‑Line, verkrijgbaar vanaf € 53.690,- inclusief btw en kosten rijklaar maken, is in de basis rijk uitgerust. Het exterieur wordt gekenmerkt door een zwarte honingraatgrille, full LED-koplampen, zwarte raamlijsten en 18-inch lichtmetalen velgen in Grey Metallic.

De Exclusive‑Line, verkrijgbaar vanaf € 55.190,- inclusief btw en kosten rijklaar maken, voegt daar een design grille in pianozwart, omlijsting van de ruiten in pianozwart, 20-inch lichtmetalen velgen in zilvergrijs metallic, signatuurverlichting voor en achter, smart keyless entry en achteruitrijcamera aan toe.

De Homura wordt gekenmerkt door het sportieve karakter en heeft een uniforme carrosseriekleur die elegantie en kracht combineert met een luxe uitstraling. De CX-60 in de Homura‑uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 59.440,- inclusief btw en kosten rijklaar maken.

De Takumi wordt gekenmerkt door een exterieur met een specifiek vormgegeven voorbumper, een design grille in pianozwart met staafvorm, afwerking in hoogglans metallic van de sierdelen aan de zijkant en de omlijsting van de ruiten, in carrosseriekleur meegespoten voorbumper, achterbumper en spatborden, en 20-inch gepolijste lichtmetalen velgen in Diamond Cut. Het interieur van de Takumi heeft een afwerking met esdoornhout en luxe 'Musubu' stiksels. De Takumi‑uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 60.940,- inclusief btw en kosten rijklaar maken.

Ervaar de Japanse signatuur
 

Tim Brandt: “De Mazda CX-60 is in veel opzichten speciaal. Kom gerust langs in onze showroom en ontdek alle voordelen van deze unieke Plug‑in Hybride. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over de Mazda CX‑60.”

 

[1] Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV brandstofverbruik 1,5 l/100 km, CO2-uitstoot 33 g/km (WLTP gecombineerd). Voertuigen wordt gehomologeerd volgens de typegoedkeuringsprocedure WLTP (Verordening (EU) 1151 / 2017; Verordening (EU) 2007/715).

[2] Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC/ Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc.