Image
MX-5 Ginzan

Mazda MX-5 Ginzan

Mazda heeft in de serie limited editions van de best verkochte roadster aller tijden een nieuwe loot aan de stam toegevoegd in de vorm van de MX-5 Ginzan. Deze speciale versie van de iconische tweezitter zal vanaf oktober in een zeer beperkte oplage leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij  € 40.790,-, inclusief de kosten voor het rijklaar maken en de metallic lak.

Er komen er slechts 8 naar Nederland waarvan Freeroad er 2 heeft bemachtigd!

De Mazda Ginzan, wat letterlijk ‘zilveren berg’ betekent, verwijzend naar de kleurstelling van de softtop, is gebaseerd op een MX-5 GT-M uit 2020. Dat betekent dat het model standaard al voorzien is van zaken als LED-dagrijverlichting en -koplampen, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, Smart Keyless Entry, climate control, stoelverwarming met drie standen, geïntegreerd navigatiesysteem, DAB+ digitale radio, een Bose® premium-audiosysteem met negen speakers en een scala aan veiligheidsvoorzieningen.

Daar boven op heeft de Ginzan als extra uitrusting:

  • Diep donkerrood lederen interieur met geperforeerde zittingen;
  • Grijze softtop van stof met verwarmbare achterruit;
  • Zilveren stiksels in stoelen, stuur, versnellingspookknop, handrem, deurpanelen en dashboard;
  • Instaplijsten van roestvrij staal;
  • Apple Carplay;
  • Polymetal Gray als nieuwe kleur voor de MX-5.

Andere kleuren waarin dit speciale model leverbaar is zijn Eternal Blue, Jet Black en Machine Gray.

De MX-5 Ginzan is uitsluitend beschikbaar als Roadster met een keuze uit de Skyactiv-G 132 benzinemotor met 16-inch lichtmetalen velgen in Bright Dark of de Skyactiv-G 184 benzinemotor met 17-inch lichtmetalen velgen in Bright Dark. De prijs voor de MX-5 Ginzan Skyactiv-G 132 is € 40.790,- inclusief kosten rijklaar maken en exclusief metallic lak. Voor de versie met de 184 pk motor moet € 48.290,- betaald worden.