Image
Mazda CX-60

MAZDA INTRODUCEERT COMPLEET NIEUWE CX-60 PLUG-IN HYBRID

Almere, 8 maart 2022. De nieuwe Mazda CX-60 PHEV introduceert de eerste Plug-in hybride technologie van het merk in het Europese SUV-segment. Als belangrijkste model dat het merk in meer dan tien jaar op de markt heeft gebracht, vertegenwoordigt Mazda’s nieuwe topmodel alles wat het bedrijf in de afgelopen 100 jaar in zijn DNA heeft ingebouwd. Van een uitmuntend exterieur- en interieurdesign tot het meest verfijnde Japanse vakmanschap, de nieuwste innovaties op het gebied van mensgerichte technologieën en een aandrijflijn van topniveau. De Mazda CX-60 Plug-In Hybrid is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, voor een vanafprijs van € 51.690,- inclusief kosten rijklaar maken. Bij private lease is de CX-60 beschikbaar vanaf € 649,- incl. btw en met operational lease vanaf € 599,- excl. btw (op basis van 60 maanden en 10.000 km).

Unieke Mazda – Crafted in Japan

Het elegante, premium interieurdesign van de nieuwe CX-60 is typisch Mazda en is diep geworteld in het Japanse erfgoed. Dat zie je terug in prachtige combinatie van materialen zoals esdoornhout, nappaleder, uniek bewerkt Japans textiel en chromen details, en Musubu – de kunst van het binden die de inspiratie vormde voor het speciale stiksel op het instrumentenpaneel.”, vertelt Oscar van Veen, directeur van Freeroad.

De Mazda CX-60 Plug-In Hybrid heeft een aandrijflijn die een Skyactiv-G 2.5, viercilinder benzine met directe injectie combineert met een grote, 100kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe 8‑traps automatische transmissie en een 17,8kWh li-ion batterij met extra grote capaciteit zodat tot een afstand van 63km volledig elektrisch kan worden gereden. Tim Brandt, directeur van Freeroad: “De CX-60 levert zeer indrukwekkende prestaties en dat zorgt voor rijplezier in verschillende facetten. Naast een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,8 seconden,  uitstekende milieukwalificaties[1] en het comfort van het interieur, levert de CX-60 een totaal systeemvermogen van 327pk en een riant koppel van 500Nm, waarmee het tevens een uitstekende trekauto is.”

Ultieme rijervaring en hoge mate van veiligheid

Mensgerichte technologieën en actieve veiligheidssystemen werden bij de CX-60 opnieuw bekeken en verfijnd om rijervaring te perfectioneren en veiligheid te vergroten. Tim Brandt van Freeroad: “Mazda brengt haar Jinba Ittai filosofie, de perfecte band tussen jou en de auto, naar een volgend niveau. Dit komt bijvoorbeeld doordat de auto de bestuurder op de bestuurdersstoel via intelligente gezichtsherkenning herkent en de omgeving – stoelpositie, stuurwiel, spiegels, HUD en zelfs de geluids- en klimaatregelings-instellingen – automatisch aan zijn/haar lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren aanpast.”

Uitrusting & prijzen

De CX-60 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Prime-line, Exclusive-line en de twee uitgesproken design-uitvoeringen; Takumi en Homura.  Alle uitvoeringen beschikken over airconditioning met twee zones, een centraal TFT-kleurentouchscreen  van 12,3 inch, DAB-radio, Bluetooth, draadloze Apple CarPlay en Android AutoTM[2] , een navigatiesysteem en cruisecontrol. De Exclusive-Line, Takumi en Homura kunnen verder worden uitgerust met  verschillende optiepakketten: Driver Assistance, Convenience & Sound, Panoramic en het Comfort-pack.

De Prime-line, verkrijgbaar vanaf € 51.690,- inclusief btw en kosten rijklaar maken, is de meest robuuste uitvoering van de modelreeks. Het exterieur wordt gekenmerkt door een zwarte honingraatgrille, full led-lampen, zwarte omlijstingen rond de ruiten en 18-inch grijs metallic lichtmetalen velgen.

De Exclusive-line, verkrijgbaar vanaf € 53.190,- inclusief btw en kosten rijklaar maken, voegt daar een design grille in pianozwart, omlijsting van de ruiten in pianozwart, 20-inch lichtmetalen velgen in zilvergrijs metallic, signatuurverlichting voor en achter, smart keyless entry en wiper de-icer aan toe.

Takumi wordt gekenmerkt door een exterieur met een specifiek vormgegeven voorbumper, een design grille in pianozwart met staafvorm, een afwerking in hoogglans metallic van de voorspatborden, de sierdelen aan de zijkant en de omlijsting van de ruiten, en 20-inch gepolijste lichtmetalen velgen in zwart metallic. De Takumi-uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 57.190,- inclusief btw en kosten rijklaar maken. Homura wordt gekenmerkt door het sportieve karakter en heeft een uniforme carrosseriekleur die elegantie en kracht combineert met een deftige uitstraling. De CX-60 in de Homura-uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 55.690,- inclusief btw en kosten rijklaar maken. Meer details over de beschikbare optiepakketten zijn te vinden in de prijsdocumentatie.

De CX-60 Plug-In Hybrid is bij private lease beschikbaar vanaf € 649,- incl. btw (op basis van 60 maanden en 10.000 km) en met operational lease beschikbaar vanaf € 599,- excl. btw (op basis van 60 maanden en 10.000 km). Alle prijzen en details zijn te vinden in de uitgebreide prijsdocumentatie van de vernieuwde CX-60 op mazda.nl. De CX-60 Plug-In Hybrid zal naar verwachting in het najaar in de showroom staan bij Freeroad.

Ervaar de Japanse signatuur

Oscar van Veen, directeur van Freeroad: “De CX-60 is in veel opzichten speciaal. Kom gerust langs in onze showroom voor meer informatie over de nieuwe Mazda CX-60 en ontdek alle voordelen van deze unieke plug-in hybride Mazda.”

[1] Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV brandstofverbruik 1,5 l/100 km, CO2-uitstoot 33 g/km (WLTP gecombineerd). Voertuigen wordt gehomologeerd volgens de typegoedkeuringsprocedure WLTP (Verordening (EU) 1151 / 2017; Verordening (EU) 2007/715).

[2] Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC/ Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc.